<h1>Angol fordítás</h1>

Az angolt jelenleg több mint 400 millió ember használja anyanyelveként, és több mint másfél milliárdan második nyelvként. Alig akad manapság olyan szakterület, ahol megkerülhető az angol nyelv használata, legyen szó műszaki terminológiákról, kommunikációról, üzletről, szórakoztatóiparról, az internetről vagy politikáról.

A hétköznapi használat során sokszor alulértékeljük a nyelv bonyolultságát és társalgási szintű nyelvtudással állunk neki angol nyelvű dokumentumokat fordítani. Csakhogy az angol nyelv professzionális fordítása ugyanakkora kihívás, mint bármely más nyelvé.

Az angol nyelv tömörségét tekintve a magyarhoz képest lazább, a szavak rövidebbek (angol: 5,1-5,3 karakter/szó, magyar: 6,7-6,9 karakter/szó), viszont több szóval fejezik ki gondolataikat, így az angol nyelvű dokumentumok általában hosszabbak a magyar nyelvűeknél. Mivel a megrendelt szakfordítás költsége a célnyelvi elszámolás alapján történik, érdemes a fordítandó mennyiséget mindig 1:1,1 arányban az angol nyelv irányába felszorozni vagy a magyar nyelv irányába osztani.

Magyarországon a fordítások jelentős többsége a magyar-angol nyelvpárban zajlik, ezért a legnagyobb arányban angol fordítók dolgoznak irodánknak. Szakfordítóink tapasztalatai nem csak a nyelv különböző terminológiai mélységéig terjednek, de felismerik a különböző földrajzi és kulturális különbségeket is, képesek megkülönböztetni az amerikai, brit vagy ausztrál angolt más nyelvjárásoktól és azoknak megfelelően készítenek pontos fordításokat.

A Reflex fordítási projektjeit felkészült szakemberek kezelik, akik először mindig az ügyfél igényét mérik fel, azután megismerik a célcsoportot, majd az előző szempontok alapján választják ki az adott feladatra legmegfelelőbb fordítót. A célnyelvi fordításokra anyanyelvi fordítóink állnak ügyfeleink rendelkezésére az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Ausztráliában, ezzel is biztosítva a pontos kiszolgálást, és sok esetben (az időeltolódás miatt) a határidő rövidülését is.

További fordítási-tolmácsolási kérdésekben kérjen tőlünk azonnali árajánlatot itt, vagy küldjön e-mailt a contact@reflex.hu címre.