WEBOLDAL FORDÍTÁS, WEBLAP FORDÍTÁS – KÍVÁNSÁGRA KERESŐOPTIMALIZÁLÁSSAL

A témával kapcsolatban 3 ábrát találtunk. Az első kép az internet felhasználók számát mutatja a világ fő országaiban 2013-ban, illetve azt, hogy az adott ország hány százalékát adja a világ összlakosságának. A második képen  a világ összes weboldalának nyelvi megoszlása látható.

A harmadik táblázat, ami a legérdekesebb, sajnos már kissé elavult, ugyanis 2009-es adatokon alapul. Itt Magyarország még viszonylag előkelő helyet foglal el. Mostanra valószínűleg lejjebb (helyesebben feljebb) csúsztunk. A lényeg viszont bizonyára nem változott: négy (vagy Ausztriát is ideszámítva öt), Magyarországgal szomszédos vagy hozzánk közeli országban magasabb az internetes értékesítés aránya mint nálunk, és valószínűleg időközben Románia is sokat fejlődött ezen a téren.

Tehát a környező országokat tekintve,  német, szlovák, cseh, lengyel és román nyelvekre lehet érdemes lefordítani egy gyártó (vagy akár szolgáltató) cég honlapját – természetesen a szinte kötelező angolon kívül. Persze ennyi nyelvre lefordíttatni egy honlapot nem olcsó, pláne, ha a folyamatos frissítések költségével is számolunk.
A cégünk szempontjából lényeges nyelveket úgy választhatjuk ki, hogy előzetesen tüzetesen megvizsgáljuk, mi a helyzet az adott piacon a termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Ha azt találjuk, hogy a minőség versenyképes, továbbá nem túl nagy a konkurencia és/vagy az árak az itthoninál magasabbak, igen valószínű, hogy az adott ország nyelvét érdemes figyelembe vennünk. Megbízás esetén ezt az előzetes felmérést természetesen a Reflex is szívesen elvégzi.

Szolgáltatásunkban egyedülálló, hogy kívánságra kiterjed az új nyelvi változat keresőoptimalizálására is. A keresőoptimalizálást partnerünk a Weboriginal.eu végzi.

Ha eldöntötte, mely nyelvekre szeretné cége weblapját lefordíttatni, kérje ajánlatunkat.

Az árajánlaton valamennyi, az optimális végeredményhez szükséges tevékenység szerepelni fog, úgymint:

  • az eredeti szöveg szükség szerinti átalakítása a célpiacon szokásos marketing-kommunikációnak megfelelően,
  • fordítás a célnyelvre,
  • lektorálás,
  • in site keresőoptimalizálás,
  • az új nyelvi változat feltöltése a szerverükre.
weboldal fordítás
weboldal fordítás